Χειμερινό ψάρεμα

Βρισκόµαστε ήδη στη µέση του χειµώνα, τη δυσκολότερη εποχή για όλους όσους ασχολούνται µε το ψαροντούφεκο. Στο άκουσµα των λέξεων «χειµερινό ψαροντούφεκο», η αµφισβήτηση της διανοητικής µας κατάστασης είναι η πρώτη σκέψη των αµύητων.

Με µια πρόχειρη µατιά λοιπόν, αν στη µια πλευρά βάλουµε το ψαροντούφεκο και στην άλλη όλους τους αποθαρρυντικούς παράγοντες, δηλαδή τις ακραίες καιρικές συνθήκες που αντιµετωπίζουµε το χειµώνα εντός και εκτός νερού, τη µικρότερη κινητικότητα των ψαριών και τις θολούρες, τότε η ζυγαριά γέρνει προς τη σπιτική ζεστασιά και τη θαλπωρή. Ή µήπως όχι; Εµείς µπορούµε εύκολα να σας πούµε 10 λόγους για τους οποίους αξίζει να συνεχίζουµε το όµορφο χόµπι µας και το χειµώνα!

Το χειµώνα οι ψαρότοποί µας επιστρέφουν στους κανονικούς τους ρυθµούς, λόγω της µειωµένης κίνησης σκαφών και λοιπών δραστηριοτήτων.
Είναι µια ευκαιρία για να βελτιώσουµε την τεχνική µας, ψαρεύοντας πονηρεµένα ψάρια σε µικρότερα βάθη.
Έχουµε την ευκαιρία να απολαµβάνουµε τη φύση και τα τοπία µε έναν ιδιαίτερο τρόπο, απαλλαγµένα από ξαπλώστρες, ντουζιέρες και συναφή αντικείµενα του πολιτισµένου κόσµου.
Το σώµα µας διατηρεί τις προσαρµογές του και την υδροβιότητά του, κάνοντας ευκολότερη τη µετάβαση στις βαθύτερες ζώνες.
Η ψυχολογική και άρρηκτη σύνδεση του σύγχρονου ψαροντουφεκά µε το υγρό στοιχείο, αποτελεί σηµαντικό εφόδιο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Οι πιθανότητες να βρεις και άλλους στον κάβο που επέλεξες να κολυµπήσεις δύο ώρες για να φτάσεις, είναι ελάχιστες.
Οι χειµωνιάτικες συναγρίδες µετράνε διπλά!
Πείθεις ευκολότερα το κορίτσι να αναβάλετε τη Σαββατιάτικη έξοδο, ενώ για τις καθηµερινές ούτε λόγος να γίνεται…
Τα τρόπαια των ρηχών νερών, µεγάλα λαβράκια, γοφάρια και λίτσες, αποτελούν πρόκληση για κάθε ψαροκυνηγό.
Ο δρόµος της επιστροφής µε το καλοριφέρ του αυτοκινήτου στο τέρµα, ενδυµασία που θα ταίριαζε καλύτερα σε πολικά κλίµατα, µισοπαγωµένα δάχτυλα, ζεστό τσάι και αυτή η περίεργη αίσθηση πληρότητας, έχουν ανεκτίµητη αξία!